2015. szeptember 4., péntek

Gyakorlati tanácsok - Hogyan csináljunk tökéletes párolt zöldséget?

Tegnap végre rájöttem hogyan lehet tökéletes, ízletes párolt zöldséget készíteni! Mivel nem volt sok időm, nem friss növényeket használtam, hanem fagyasztottat. Volt benne fehérrépa, sárgarépa, brokkoli, karfiol.
Először két kanál kókuszzsírt odatettem melegedni egy lábosba. Amint felforrósodott, beleöntöttem a zöldségeket, jegesen, ahogy a fagyasztóból kiszedtem, majd rátettem a fedőt. Ahogy olvadtak ki a növények, úgy lett egy kis leve, melyben szépen puhára párolódott fedő alatt. Plusz vizet nem szabad hozzá tenni, mert akkor az egész vizes és ízetlen lesz! A növények 20 perc alatt puhára párolódnak, de néha át kell keverni! A legvégén sóval és borssal ízesítettem, semmi mást nem tettem hozzá.
Ezzel a módszerrel egészséges, vitamindús és gyors köretet készíthetünk és előnye, hogy bármilyen nekünk ízlő növényből megvalósítható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése