Ki ne szeretne saját maga termelt, vegyszermentes friss zöldséget fogyasztani egész évben? Mi is így voltunk vele, ezért tavaly tavasszal kialakítottunk egy kis konyhakertet. Mivel szeretjük a természetes dolgokat, ezért utánaolvastunk és belevágtunk!
A kertet lemulcsoztuk szalmával, majd lótrágyát tettünk rá és utána vetettünk bele. Az ültetésnél figyelembe vettük, melyik növény jön ki jól a másikkal és melyik nem, ezért csak pozitív növénytársításokat hoztunk létre. a táblázatot hozzá az interneten találtuk.
Cseperedtek szépen a növényeink, volt amiből rengeteg lett, volt amiből nem annyira sok, de a lényeg, hogy saját!
És eljött a 2015. év. Már februárban el kellett volna kezdeni a kertészkedést, de nem volt biztos, hogy a kert a helyén marad. Pár napja viszont kiderült, hogy igen, ezért bár megkésve, de annál lelkesebben álltunk neki ismét a munkának. Néhány napja már a kertben töltjük a délelőttjeinket.
Volt még egy sor petrezselymünk, azt kiszedtük és eltettük a fagyasztóba. Nem sok gyökere volt, de a zöldje az hatalmas és nagyon illatos.
Ezután újramulcsoztuk az egész területet, majd jó érett trágyát is szórtunk ki. Volt ebben minden: Lótrágya, tyúk-, kacsa-, libatrágya, falevelek, fűrészpor stb. Ősszel hordtuk a kert végébe, mostanra szépen összeállt. Ez kell a talajnak!
Tavaly csak sorokban voltak a növények, idén ágyásokat is kialakítottunk, kis utakkal- ez volt a mai programunk. Az utakra azért van szükség, mert akkor nem tapossuk ott a földet, ahol majd a növények lesznek. Pár ágyás még vissza van, de holnap kezdődhet a vetés és újra beindulhat az élet...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése